Home

In de directe omgeving rond Magyaregregy, de dorpen Vékény, Kárász en Szászvar, landelijk gelegen en erg leuk om even te vertoeven of rond te kijken, ook kunt u hier paardrijden of paardrijlessen nemen.

Ook voor de mensen die van vissen houden is ons appartement een goede basis, in de directe omgeving zijn een aantal prachtige meren waar gevist kan worden. (karper, meerval, harcsa, witvis).
 

1873

 

uitzicht vanuit de tuin over Magyarygregy.

De bezoeker van Zuidwest-Hongarije wordt begroet door een gebied met een rijk verleden, een afwisselend landschap en door vriendelijke mensen. Dit gebied bevat nagenoeg alle landschapsoorten die in Hongarije te vinden zijn. Langs de rivieren de Donau, Dráva en Mura, die het gebied aan de oost en zuidkant begrenzen, vind men vlaktes vergelijkbaar met de grote Hongaarse Vlakte.
Deze vlaktes worden gekenmerkt door heuvels, glooiende hellingen en dalen die bedekt met bossen het typische Transdanubische panorama bepalen. De gebergten bij Mecsek en Villányi torenen ver boven dit landschap uit en zijn al van ver te onderscheiden.

Zitgedeelte met vrij uitzicht.

Door de aanwezigheid van vele unieke en beschermde geologische en botanische rariteiten behoren deze bergen tot een favoriete excursieplaats voor natuurliefhebbers. In de kleine dorpjes gelegen in de schaduw van de heuvels spelen soms eeuwenoude tradities nog steeds een belangrijke rol in het dagelijkse leven.

Ieder huis heeft zo zijn eigen gewoonten die trouw nageleefd worden. De bezoeker die de oude waarden waardeert, kan de parels van de oorspronkelijke architectuur, klederdracht, gebruiken en gewoonten van het plattelandsleven bewonderen en beleven.

Er zijn hier talrijke mooie plaatsen te vinden die vele monumenten herbergen en artistieke en culturele programma's aanbieden.

Hongarije, in het hart van Europa met zijn rijke cultuur, gastvrije en hartelijke bevolking, goed klimaat en gunstige prijzen is een vakantieland bij uitstek.

Ook u bent van harte welkom bij Landhuis van Rijneckerhof, in dit gebied dat gemiddeld de meeste zonuren van Hongarije heeft.

Home